Over ons

image

Hoe het allemaal begon...

Allereerst, om maar meteen met de deur in huis te vallen, wij zijn geen professionals, enkel grootse paardenliefhebbers. Wij hebben deze website enkel en aleen maar voor de leute en zonder enig commercieel doel gemaakt. Via deze website delen wij graag onze gebeurtenissen van onze dochter met haar pony's en uiteraard hoe onze passie voor paarden is gegroeid...

Ingrid Claus, de vrouw ten huize Pelgrims, was tijdens haar jeugdjaren een recreatieve amazone met een passie voor paarden. Dit heeft zij vele jaren uitgeoefend tot op het ogenblik dat de kinderen te veel tijd en aandacht opeisten met als gevolg dat er voor haar hobby en de paarden niet veel energie meer over was.

Naarmate de kinderen groter en zelfstandiger werden kwam er terug wat tijd vrij om opnieuw te starten met haar zo geliefde hobby, en wat bleek…. ze had passie voor paarden doorgegeven aan haar jongste kind, onze dochter Wenke Pelgrims.

Van kleins af aan was bij onze dochter de interesse voor paarden aanwezig en dit werd uiteraard niet ontmoedigd door ons. Eerst werd er gestart met ponylessen op de manege, daarna een eigen pony, deelnemen aan wedstrijden en dan een 2de pony…

Als dierenvrienden hadden wij altijd de droom om ooit een woning te bezitten, waar voldoende buitenruimte aan verbonden was, zodat we de dieren thuis konden stallen om deze dagelijks te verzorgen zonder daarvoor de verplaatsing naar de manege te moeten doen. Wij hadden ondertussen al een paard en onze dochter 2 pony’s.

Na een tijd zoeken naar een geschikte woning binnen ons budget, hebben we onze huidige woning aan de Zandstraat te Sint-Pauwels aangekocht. Er waren stallen aanwezig, daar hadden bij de vorige eigenaar varkens gestald gestaan en daardoor werd het door onze vrienden en familie al snel “De Pelgrims Hoeve” genoemd.

Er werd geïnvesteerd in een buitenbak zodat er thuis kan worden gereden en geoefend en nu neemt Wenke wekelijks deel aan dressuurwedstrijden in België en Nederland. De mama kan zich uiteraard helemaal uitleven in de hobby van haar dochter en staat dan ook in voor het onderhoudt van de stallen en de verzorging van Wenke haar pony’s.